GeschiedenisValkenburg heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 118 jaar geleden, toen het begon als een kleine loods met een steiger in de oude haven van Arnhem, gelegen aan de noordkant waar nu de Nelson Mandelabrug staat. Gedurende deze periode werden roeiboten en kano's verhuurd aan bezoekers. Echter, tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de haven, inclusief Valkenburg, verwoest en moesten de bedrijven verhuizen omdat de haven werd gesloten. Valkenburg verplaatste zich naar de Nieuwe Haven op het industrieterrein, waar het bedrijf 92 jaar geleden werd voortgezet.

 

Met de opkomst van nieuwe generaties werd Valkenburg uitgebreid met een jachthaven en werd de focus van de activiteiten verschoven van de verhuur van boten naar de verkoop van drankjes en kleine snacks. De evolutie ging verder met de komst van een supermarkt, die later werd afgebroken om plaats te maken voor een groter terras. Het bedrijf werd overgenomen door de volgende generatie (37 jaar geleden), die het pand omvormde tot een café en het terras uitbreidde met een ponton. Een kraan en loods werden toegevoegd aan de faciliteiten.

 

In de loop der jaren transformeerde Valkenburg opnieuw, dit keer van een café naar een restaurant. Hoewel het pand tijdelijk werd verhuurd gedurende 4,5 jaar, kwam het uiteindelijk weer terug in handen van de oorspronkelijke eigenaren. De nieuwe generatie zet nu de traditie voort en breidt Valkenburg snel uit met een eigen stadsstrand en camperplaatsen. Bovendien zullen de oude caféconcepten worden samengevoegd met het huidige restaurantconcept, waardoor een unieke ervaring wordt gecreëerd voor bezoekers.

 

In de hoop op verdere groei in zowel de horeca als recreatieve sector, heeft Valkenburg ambitieuze plannen voor de toekomst. Met het oog op deze uitbreiding is Valkenburg Companies opgericht, een entiteit die zich zal toeleggen op het beheer van alle aspecten van het bedrijf. Deze stap markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling van Valkenburg, waarbij professionaliteit en efficiëntie worden nagestreefd om te voldoen aan de groeiende vraag van bezoekers en gasten.

 

Door de oprichting van Valkenburg Companies wordt een solide basis gelegd voor een gestructureerde en georganiseerde aanpak van het bedrijfsbeheer. Dit stelt Valkenburg in staat om zich te concentreren op het creëren van hoogwaardige ervaringen voor haar klanten, terwijl tegelijkertijd wordt gewerkt aan het realiseren van de ambitieuze uitbreidingsplannen.

 

Met een sterke focus op kwaliteit, gastvrijheid en innovatie, is Valkenburg vastbesloten om een toonaangevende speler te worden in zowel de horeca als de recreatieve sector. Met Valkenburg Companies aan het roer, kijkt het bedrijf vol vertrouwen uit naar een veelbelovende toekomst vol groei en succes.

 

Naast de fysieke uitbreidingen investeert Valkenburg ook in de digitale wereld door de lancering van hun eigen webshop, Valkenburg YachtSupplies. Deze webshop biedt een breed scala aan bootbenodigdheden, waaronder omvormers, accu's, acculaders en nog veel meer. Met Valkenburg YachtSupplies kunnen klanten nu gemakkelijk en snel de benodigde producten vinden en bestellen, waar ze zich ook bevinden. Dit initiatief versterkt niet alleen de positie van Valkenburg als toonaangevende speler in de maritieme sector, maar biedt ook een extra service aan hun klanten.